Igazi burritó chili con carne-val

Én ezt a klasszik mexikói ételt igazi chili con carne-val szeretem elkészíteni. Ez egy kicsit idő igényes de egyáltalán nem munkaigényes. Az idő a hús főzéséhez kell leginkább, ami optimális esetben 4-5 óra. Maga az összeállítás nem több mint 15-20 perc. Hozzávalók 400 g darált marhahús 1 dl olíva olaj 3 fej lilahagyma 8 gerezd […]
Vega burger – lakj jól, élvezd az ízeket, de maradj az egészségnél

A hamburger az egyik kedvenc ételem, de mivel igazi jó hamburgert nem sok helyen tudnak készíteni (értem ez alatt a húspogácsát) és húst is ritkán fogyasztok, nem akartam lemondani erről az ételről, és elkészítettem a vega változatát, amit szinte minden héten fogyasztok egyszer. Hozzávalók A hamburger pogihoz 250 g csicseriborsó konzerv, vagy 175 g száraz […]
Nizzai saláta – mediterrán étel Franciaországból

Nizzai saláta Ezt a receptet Dél-Franciaországból hoztam magammal, ahol 2 évig éltem. A déli francia konyha, igazi mediterrán konyha, mely rendkívül finom és egészséges, így ez a recept nem csak a mediterrán diétába de szinte bármilyen egészséges étrendbe tökéletesen passzol. Hozzávalók A Salátához 75 dkg újkrumpli 250 g olajos hal (lehet fűszerezett is) 2 konzerv […]
Céklás rizottó – finom, egészséges és nagyon trendi

Hozzávalók 4 adaghoz 250 g rizs (rövid szemű – rizottó risz) ez 1 bögre (2,5 dl) rizs nagyjából 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 40 g vaj (2 evőkanál) 80 g trapista vagy más keményebb sajt (legjobb a parmezán egyébként) 1 dl fehérbor 1 -1,2 L csirkeleves vagy zöldségleves 1 kis fej cékla kb. […]
Tonhalas spagetti, spenóttal és vagányan

Ez egy izgalmas és nagyon finom tésztaétel, gyorsan elkészíthető és nagyon sokféle diétába jól beilleszthető, csak a tészta mennyiségen keresztül bevitt szénhidrát és ezzel kalória tartalomra kell figyelni. Hozzávalók 2 adaghoz 200 g spagetti 100 g tonhalkonzerv (lehetőleg sós vizes nem olajos) 100 g spenót (lehet fagyasztott is) 100 g sűrített paradicsom konzerv (lehet sűrítmény […]
Gombás, babos rizottó

Ez a kitűnő rizotto, önmagában is egy rendkívül tápláló és finom étel. Én sült lazaccal vagy rákkal szoktam tálalni de szívesen fogyasztom feltét nélkül is. Egy család számára egy teljes ebéd lehet de két személynek akár 2-3 étkezéshez is jó alapot adhat. Hozzávalók (6 adaghoz) 300 g rizottó rizs (ha nincs, akkor jázmin) 350 g […]
Marinált gomba

A marinált gomba egy nyersen pácolt gombaétel, mely rendkívül finom és egészséges. Különböző körettel, például rizottóval extravagáns fogást alkot de tehetjük salátákba, vagy fogyaszthatjuk mondjuk avokádókrémes pirítóssal reggelire is. A céklás rizottó receptet a kiemelt feliratra kattintva elérheted. Hozzávalók 1 doboz 300 g barna csiperke gomba (lehet fehér is) 50 ml extra szűz olíva olaj […]
Céklás rizottó, marinált gombával

Marinált gomba A marinált gomba egy nyersen pácolt gombaétel, mely rendkívül finom és egészséges. Különböző körettel, például rizottóval extravagáns fogást alkot de tehetjük salátákba, vagy fogyaszthatjuk mondjuk avokádókrémes pirítóssal reggelire is. A céklás rizottó receptet a kiemelt feliratra kattintva elérheted. Hozzávalók 1 doboz 300 g barna csiperke gomba (lehet fehér is) 50 ml extra szűz […]
Epres, málnaecetes fetasaláta – egészséges randis étel

Hozzávalók 4 mérsékelt adaghoz 1 kis fej római saláta vagy 250 g ruccola (keverhetők is) 125 g fetasajt 250 g eper vagy magozott nagy szemű vörös szőlő 1 marék mandula vagy dió 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál juharszirup vagy méz 0,5 dl málnaecet 2 evőkanál balzsamecet 2 ek barna cukor 1 dl olíva olaj 1 […]
Vega reggeli receptek – nem csak a Nagyböjt idejére

Ma kezdődik a Húsvét előtti Nagyböjt, ilyenkor nagyon hasznosak a vega receptek, azoknak akik amúgy nem vegák de tartani szeretnék ezt a csodálatos és rendkívül hasznos keresztény szokást, mely nem csak a léleknek de a testnek is rendkívül hasznos. Természetesen az egészséges életmódhoz nem csak ilyenkor tesznek jó szolgálatot a vega receptek, ugyanis ezek bármikor, […]