A víz – amit mindenképp tudnod kell róla című korábbi írásban, több érdekes információt is megosztottam veletek, a vízről és annak élettani hatásairól. Most ezt tovább szeretném fokozni, hogy még több, eddig talán kevesek számára ismert infó is megjelenjen erről a csodálatos anyagról, mely a földi élet egyik alapja.

A víz az emberi szervezet 50-75% át alkotja, tehát könnyen belátható, hogy nélkülözhetetlen az életünk szempontjából. Egy emberi test víztartalma, függ az életkortól (csecsemőkorban a legnagyobb és öreg korban a legkisebb), nemtől (férfiakban több, mint a nőkben) és egészségi állapottól is.

Víz nélkül nincs élet (legalább is a mai tudásunk szerint). Ám ez a hétköznapi és egyszerűnek tűnő anyag, nem “csak” az élet csodáját hordozza magában, hanem számos rendkívüli tulajdonsággal is rendelkezik.

Kiemelkedő tudósok, érdekes megállapításai a vízről 

Dr. Luc Montagnier (2008 ban kapott Nobel díjat a HIV vírus és az AIDS betegséggel kapcsolatos felfedezéseiért).

Dr. Montagnier a következőt mondta a vízzel kapcsolatban:
A víz szerkezete képes átalakulni, és így megőrizni az eredeti molekulák szerkezetét, magas hígításban is.”

Ez érthetőbben annyit jelent, hogy ha vízben oldunk valamilyen anyagot, akár nagyon magas hígításban is (nagyon sok vízben, kis mennyiségű oldott anyagot) a víz képes átalakulni és szerkezetében felvenni és megőrizni a benne hígított anyagra jellemző információt. Még akkor is, ha a benne hígított anyag molekulái már nincsenek jelen (tehát később eltávolították azokat).
A víz tehát egy rendkívül jó és eddig – ebből a szempontból – nem értett, információ hordozó anyag, mely nem csak a benne oldott anyagot, hanem az abban rejlő információkat is képes felvenni, hordozni és megőrizni is.

Brian Josepshon, angol fizikus, (1973 ban kapott Nóbel díjat az alagúthatás felfedezéséért).
Ez a felfedezés olyan kvantumfizikai jelenséget írt le, melyet a mai napig nem értenek pontosan, de számos elektronikai, nukleáris és biológiai jelenségre ad magyarázatot.

Josepshon a vízzel kapcsolatban a homeopátia kapcsán a következőt mondta:
A homeopátia hatása nem a vízben lévő molekulák (homeopátiás anyagok) hatásán alapszik, hanem a víz szerkezetében az anyagok hatására bekövetkezett változásokban.”

Ez az állítás pedig ugyanazt jelenti mint Dr. Montagnier megállapítása, azaz a homeopátiás szerek kapcsán nem az a lényeg, hogy az adott anyag bekerül-e a szervezetbe vagy sem, illetve nem az, hogy milyen hatással van közvetlenül az élő szervezetre, hanem az, hogy vízben hígítva a víz szerkezetében hoz létre olyan változásokat, melyek a szervezetben elindítják a gyógyítás folyamatát.

Tehát a víz képes információkat felvenni és raktározni és a szerkezetében létrehozott változás által, hatni az élő szervezet működésére.

A víz egy energetikai és információ hordozó anyag

A savasodás – sejthalál vagy daganat című írásomban, bemutattam, hogy az emberi szervezetben, az úgynevezett extracellurális térben lévő víz (mely a szervezetünk víz mennyiségének legjelentősebb része) normál esetben, úgynevezett hexagonális szerkezetben van jelen.
Ez a szerkezet lehetővé teszi a sejtek közti kommunikációt, de ha valamiért (mondjuk a nem megfelelő oxigén ellátottság miatt, részletesen lásd az említett írásban) ez a szerkezet megbomlik, úgy a sejtek kommunikációja akadályozottá válik és ez tünetek és betegségek kialakulásának alapjául szolgál.
Tehát a víz nem csak mint kémiai elem jelentős a számunkra, hanem mint információ hordozó közeg is.

Dr. Masaru Emoto, japán kutató, lassan 30 éve kutatja a víz információhordozó tulajdonságait. A teljes cikk itt olvasható.
Itt most csak annyit szeretnék ezzel kapcsolatban megemlíteni, hogy a japán kutató is arra a megállapításra jutott, hogy a víz képes az információ felvételére és megőrzésére. Dr. Massaru kutatásai azt mutatták, hogy a víz szerkezete zene, emberi szavak de még érzelmek hatására is képes változni és ez, az általa használt kristályosítási eljárások segítségével, szemmel is jól látható.

Érdekes megállapítások a vízzel kapcsolatban

  • Ha a fentieket figyelembe vesszük, beleértve a korábbi cikkben ismertetett megállapításokat is, akkor belátható, hogy az életünk során elfogyasztott víz, komoly hatással van az egészségünkre.
    Ebben az esetben nem csak a víz kémiai tulajdonságait, azaz tisztaságát kell szem előtt tartani, hanem azt is, hogy hogyan bánunk a vízzel. Fontos, hogy milyen vizet iszunk, hol tároljuk és fogyasztás előtt milyen pozitív vagy negatív hatásoknak tesszük ki a vizünket. Mert a vízzel nagyon sok pozitív és negatív információt, energiát is képesek vagyunk bejuttatni a szervezetünkbe.
  • Mivel a legtöbb élelmiszerben jelentős mennyiségű víz található, így a víz energetikai tulajdonságai miatt is fontos, hogy milyen élelmiszert fogyasztunk. Nem mindegy ugyanis, hogy abban a növényi vagy állati eredetű táplálékba, hogyan, mikor és milyen minőségű víz került be és abban milyen információk tárolódtak.
  • Az életünkben nem csak az elfogyasztott víz játszik szerepet, hanem a környezetünkben lévő vizek is. A víz amiben tisztálkodunk, a víz ami csapadék formájában vagy a levegő párájával vesz körül bennünket és a víz ami a környezetünkben található, ha folyók, patakok, tavak vagy esetleg a tenger közelében élünk.
    A nagy tömegű vizekhez közel élő emberek tudják jól, hogy a víz előre jelzi a környezet változásait, az időjárást de még a életünkre is más és más hatást gyakorol, attól függően hogy épp milyen élethelyzetet élünk át. Ilyenkor a környezetünkben lévő víz és a bennünk lévő víz között is történhet (és történik is) információ csere.

Nem véletlen tehát, hogy a nagy világvallások vagy tardíciók, kivétel nélkül szent dolognak tartják a vizet és életünk szempontjából komoly befolyásoló tényezőnek tekintik. Vigyázzunk tehát a vízre és tiszteljük a benne rejlő energiákat és nyugodtan használja mindenki tudatosan ezt az igazi csodaszert.

Ajánlott tartalmak


Gyógynövények – szív és érrendszeri problémákra