orgazmus

Az orgazmus talán a világ egyik legismertebb élménye és fogalma, azzal viszont már kevesebben vannak tisztában, hogy ez az élménydús állapot, mennyire bonyolult, érdekes és az egész szervezet számára meghatározó biológiai esemény. A spirituális aspektusairól nem is beszélve. Íme néhány érdekesség az orgazmussal kapcsolatban.

10 dolog amit még biztos nem tudsz az orgazmusról

1. Terhes anyákon végzett ultrahangos rutin vizsgálatok alatt, figyelték meg, fiú magzatoknál, hogy már ők is maszturbálnak az anyaméhben.

2. Az orgazmus egy automatikus idegrendszeri reflex, épp úgy ahogy a légzés, szívverés vagy mondjuk a szexuális izgalom. Az orgazmus reflexet, nem csak a genitáliák ingerlése, hanem más, különféle és különös dolgok is kiválthatják.

A szakirodalom ismer olyan eseteket ahol mondjuk a szemöldök húzogatása vagy a térd simogatása idézet elő orgazmust egy nőben, de gerinc sérült (deréktól lefelé lebénult) betegeknél is gyakran számolnak be arról, hogy a sérülés környéke különösen érzékeny és érintésre, vagy simogatásra orgazmust okoz.
Mary Roach a Rutgers Universityn (New Jersey, USA) végzett kutatásai alatt, megfigyelt olyan különös eseteket, amikor egy nő fogmosások alkalmával élt át orgazmust, de volt olyan páciens is aki a gondolataival is képes volt kiváltani az orgazmusát, néhány perc alatt.

3. Az orgazmus „központ” a gerinc, keresztcsonti ideggyökerénél található. Ha ezt a területet elektromosan stimulálják, kiváltható vele az orgazmus.
Az agyhalott embereknél, akiknek még ver a szíve, de már klinikailag halottnak minősülnek, szintén működik ez a reflex, elektromos ingerlésre kiváltható az orgazmus.

4. Kanadai orvosi szaklapban jelent meg 1999-ben egy cikk egy izraeli férfiről, akire gyakran tört rá csuklási roham és az utána egy jó darabig nem múlt el. Ez a férfi a kezelő orvosának arról számolt be, hogy szex közben a csuklás elmúlik. Ez fontos infó lehet azoknak akik hasonló problémával küzdenek.

5. Az 1900 as évek elején jutottak arra a következtetésre a nőgyógyászok, hogy a női orgazmus azért van, hogy a ritmusos összehúzódás a méhnyak felé terelje a spermákat és ezzel segítse a megtermékenyítést. Hippocrates még azt gondolta, hogy az orgazmus a megtermékenyítés elengedhetetlen feltétele.

6. A férfiaknál, ha a spermák a testükben maradnak egy hétig, akkor elkezdenek furcsán viselkedni, lassan elveszítik megtermékenyítő képességüket, ami a mozgási intenzitásuk csökkenésén látható. Az orgazmus természetes ösztönző arra, hogy a sperma állományt a férfiak “frissen” tartsák. (egyéni konzekvenciák leszűrése megengedett)

7. Az orgazmus férfiaknál és nőknél is több szerepet tölt be. A kellemes élmény utáni vágy, segíti a fajfenntartást. Ha nem párosulna ilyen kellemes és utolérhetetlen élménnyel a nemi aktus, akkor az emberek sokkal kevésbé törekednének rá.

8. Az orgazmus hatására olyan biokémiai folyamatok játszódnak le a testben és minden sejtjében, mely egy teljes ellazulást és nyugalmi állapotot teremt, ezért feszültség oldó és gyógyító hatása is van.
Az orgazmus alatt több kémiai anyag is felszabadul a testben, mint például az endorfin, ami a test egyik természetes kábítószere, szinte semmiben nem különbözik a morfiumtól. Az oxitocin, ami a szervezet legjobb természetes nyugtatója és egyben az emberek társas kötődését elősegítő kémiai anyag. A szex és az orgazmus hatására dopamin is felszabadul, ami a test, jutalmazó központjában hat és ez okozza az örömérzést.

9. Az orgazmus alkalmával és közeledtével emelkedik a szívritmus, a normál 72 ről 110–180 körüli pulzus számra, megnő a légzés szám, 15 -ről 40 -re és ezzel a vér oxigén ellátása javul. Edzi a kardiovaszkuláris rendszert, a szívet, az érfalakat és a tüdőt is.

10. Az orgazmus előtt és közben, rengeteg hormon és hormonszerű kémiai anyag szabadul még fel a testben, ezzel mind a nő, mind pedig a férfi szervezet hormonális szabályozását „edzik”, így jótékonyan hat a női menstruációs ciklus szabályozására, hüvely PH ra, a herék működésére, növeli a termékenységet, serkenti a hormonális rendszer működését, nyugtat, feltölt és gyógyít.
Gátolja a test öregedését, a rákos sejtek kialakulását, szépíti a bőrt, edzi az agyat, javítja a memóriát, erősíti az immunrendszert.

Ajánlott írásaink


Férfi bajok – természetes tesztoszteronszint fokozás

NINCS KOMMENT

Válaszol