Vagány burgonya krém leves

Ez a krémleves egyszerű, viszonylag gyorsan elkészül, nagyon finom és nagyon vagányan tálalható étel, mindezen túl diétához is kiváló választás. Hozzávalók 1 kg burgonya 1 fej vöröshagyma 10 dkg füstült kolbász 3 gerezd fokhagyma 1 dl tejszín (lehet növényi is) 0,75 L zöldségleves 1 ek dl olíva olaj Só, bors, babérlevél, chili Elkészítés Először a […]
Pradicsomos, olasz bableves – a belek egészségéért

Hozzávalók, 4 – 6 adaghoz 200 g szárazbab 200 g répa (2-3 közepes darab) 100 g fehérrépa vagy zeller 100 g vöröshagyma (1 közepes fej) 2 gerezd fokhagyma 100 g sűrített paradicsom 1 ek vaj (vagy olíva olaj) kakukkfű, babérlevél, bazsalikom (szár+levél), oregánó, só, bors, parmezán Elkészítése A babot előző nap beáztatjuk annyi vízbe ami […]
Mumbai sajtos tészta – sült kelbimbóval

Mumbai tészta sült kelbimbóval Ez egy indiai ihletésű tésztaétel, ami gyorsan elkészíthető, nagyon intenzív és finom. Hozzávalók 200 g spagetti 1 dl tejszín 1,5 dl zöldség alaplé vagy mangólé 100 g reszelt sajt (lehet kétféle is pl. gouda és chedar vegyesen) 1 ek olíva olaj vagy egy evőkanál vaj 3-4 gerezd fokhagyma Gyömbér ( kb. […]
Vöröslencsés vega fasírt

Vega vagdalt vagy fasírt. Ez egy jó étel diétához. Több napig eláll a hűtőben, nem tartalmaz húst és rengeteg dologhoz felhasználhatod. Lehet vasárnapi főétel de a mindennapi melóba vihető ebéd vagy a testépítő diéta, sportétrend része illetve súlycsökkentő diéta egyik finom összetevője. Én jobban szeretem sütőben egyben sütve egyfajta vagdaltként elkészíteni de airfryerben vagy olajban […]
Naan kenyér

Indiai lepénykenyér Ez egy nagyon egyszerű lepénykenyér, melyet elsősorban Indiához kötnek. A kenyér elkészítése 8 db esetén, sütéssel együtt nagyjából 2,5 óra, de ennek legnagyobb része 120 perc a kelesztési idő. Hozzávalók 250 g liszt, 1,5 tasak szárazélesztő 0,5 tasak sütőpor 0,5 teáskanál só 2 tk. cukor 1 tk. koriander levél 1,6 dl víz Szükséged […]
Igazi ínyenceknek – padlizsános, fetás szendvics

Hozzávalók 4-6 szendvicshez 1 egész 400 g os kenyér cipó 1 db padlizsán (közepes) 1 csomag feta sajt (250g) 1 db cukkíni (kisebb) 1 fej vöröshagyma (nagyobb) 1 db piros vagy kaliforniai paprika 4-5 nagyobb fej gomba vaj és olíva olaj Az arányok ízlés szerint változtathatók, mivel szendvicsről van szó, ezért mindenki úgy tölti meg […]
Lilahagymás, fetás penne – mediterrán étrendhez

A mediterrán étrend az egyik legjobb étrend az egészség megőrzéséhez, ez a recept egy igazi mediterrán kaja, fetával és sok zöldséggel, melyek minimális hőkezeléssel készülnek tehát nem csak az értékes rost és ásványi anyagok maradnak meg bennük de a vitaminok sem sérülnek jelentősen. Hozzávalók 4 mérsékelt adaghoz 250 g penne tészta 125 g feta sajt […]
Milánói sajtos rizottó – egészséges, tápláló és nagyon finom

Hozzávalók 4 adaghoz 250 g rizs (rövid szemű) ez 1 bögre (2,5 dl) rizs nagyjából 1 közepes fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 35 g vaj (2 evőkanál) 80 g trapista vagy más keményebb sajt (legjobb a parmezán egyébként) 1 dl fehérbor 1 leveskocka, 1 káváskanál sáfrány őrölve vagy kurkuma, só, bors, petrezselyem Elkészítése Elkészítünk kb. […]
Vega burger – lakj jól, élvezd az ízeket, de maradj az egészségnél

A hamburger az egyik kedvenc ételem, de mivel igazi jó hamburgert nem sok helyen tudnak készíteni (értem ez alatt a húspogácsát) és húst is ritkán fogyasztok, nem akartam lemondani erről az ételről, és elkészítettem a vega változatát, amit szinte minden héten fogyasztok egyszer. Hozzávalók A hamburger pogihoz 250 g csicseriborsó konzerv, vagy 175 g száraz […]
Francia csirkemell parmezános bundában

Ez egy viszonylag egyszerű, de annál finomabb és ünnepi alkalmakra is kiváló, extravagáns étel. Hozzávalók 2 adaghoz 250 g csirkemell 10 g reszelt parmezán 20 g liszt 1 tojás 1 evőkanál olíva olaj 2 evőkanál vaj fél citrom 1 dl fehérbor petrezselyem, fokhagyma, só, bors, Elkészítés Két személyre én egy fél csirkemellet szoktam megsütni. A […]