Nizzai saláta – mediterrán étel Franciaországból

Nizzai saláta Ezt a receptet Dél-Franciaországból hoztam magammal, ahol 2 évig éltem. A déli francia konyha, igazi mediterrán konyha, mely rendkívül finom és egészséges, így ez a recept nem csak a mediterrán diétába de szinte bármilyen egészséges étrendbe tökéletesen passzol. Hozzávalók A Salátához 75 dkg újkrumpli 250 g olajos hal (lehet fűszerezett is) 2 konzerv […]
Céklás rizottó – finom, egészséges és nagyon trendi

Hozzávalók 4 adaghoz 250 g rizs (rövid szemű – rizottó risz) ez 1 bögre (2,5 dl) rizs nagyjából 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 40 g vaj (2 evőkanál) 80 g trapista vagy más keményebb sajt (legjobb a parmezán egyébként) 1 dl fehérbor 1 -1,2 L csirkeleves vagy zöldségleves 1 kis fej cékla kb. […]
Tonhalas spagetti, spenóttal és vagányan

Ez egy izgalmas és nagyon finom tésztaétel, gyorsan elkészíthető és nagyon sokféle diétába jól beilleszthető, csak a tészta mennyiségen keresztül bevitt szénhidrát és ezzel kalória tartalomra kell figyelni. Hozzávalók 2 adaghoz 200 g spagetti 100 g tonhalkonzerv (lehetőleg sós vizes nem olajos) 100 g spenót (lehet fagyasztott is) 100 g sűrített paradicsom konzerv (lehet sűrítmény […]
Gombás, babos rizottó

Ez a kitűnő rizotto, önmagában is egy rendkívül tápláló és finom étel. Én sült lazaccal vagy rákkal szoktam tálalni de szívesen fogyasztom feltét nélkül is. Egy család számára egy teljes ebéd lehet de két személynek akár 2-3 étkezéshez is jó alapot adhat. Hozzávalók (6 adaghoz) 300 g rizottó rizs (ha nincs, akkor jázmin) 350 g […]
Marinált gomba

A marinált gomba egy nyersen pácolt gombaétel, mely rendkívül finom és egészséges. Különböző körettel, például rizottóval extravagáns fogást alkot de tehetjük salátákba, vagy fogyaszthatjuk mondjuk avokádókrémes pirítóssal reggelire is. A céklás rizottó receptet a kiemelt feliratra kattintva elérheted. Hozzávalók 1 doboz 300 g barna csiperke gomba (lehet fehér is) 50 ml extra szűz olíva olaj […]
Céklás rizottó, marinált gombával

Marinált gomba A marinált gomba egy nyersen pácolt gombaétel, mely rendkívül finom és egészséges. Különböző körettel, például rizottóval extravagáns fogást alkot de tehetjük salátákba, vagy fogyaszthatjuk mondjuk avokádókrémes pirítóssal reggelire is. A céklás rizottó receptet a kiemelt feliratra kattintva elérheted. Hozzávalók 1 doboz 300 g barna csiperke gomba (lehet fehér is) 50 ml extra szűz […]
Epres, málnaecetes fetasaláta – egészséges randis étel

Hozzávalók 4 mérsékelt adaghoz 1 kis fej római saláta vagy 250 g ruccola (keverhetők is) 125 g fetasajt 250 g eper vagy magozott nagy szemű vörös szőlő 1 marék mandula vagy dió 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál juharszirup vagy méz 0,5 dl málnaecet 2 evőkanál balzsamecet 2 ek barna cukor 1 dl olíva olaj 1 […]
Vega reggeli receptek – nem csak a Nagyböjt idejére

Ma kezdődik a Húsvét előtti Nagyböjt, ilyenkor nagyon hasznosak a vega receptek, azoknak akik amúgy nem vegák de tartani szeretnék ezt a csodálatos és rendkívül hasznos keresztény szokást, mely nem csak a léleknek de a testnek is rendkívül hasznos. Természetesen az egészséges életmódhoz nem csak ilyenkor tesznek jó szolgálatot a vega receptek, ugyanis ezek bármikor, […]
Parmezános burgundy csirkemell

Ez egy viszonylag egyszerű, de annál finomabb és ünnepi alkalmakra is kiváló, extravagáns étel. Hozzávalók 2 adaghoz 250 g csirkemell 10 g reszelt parmezán 20 g liszt 1 tojás 1 evőkanál olíva olaj 2 evőkanál vaj fél citrom 1 dl fehérbor petrezselyem, fokhagyma, só, bors, Elkészítés Két személyre én egy fél csirkemellet szoktam megsütni. A […]
Húsmentes tikka masala – falafel feltéttel és naan kenyérrel

A tikka masala jellemzően egy csirkéből készült indiai étel, én ezt az ételt húsmentes formában is el szoktam készíteni és eddig mindenkinek bejött aki kóstolta. A naan kenyér és a falafel receptjét a linkekre kattintva megtalálod vagy az ajánlóban a recept végén is láthatod. Hozzávalók 300 g csicseriborsó 2 ek olíva olaj (vagy vaj) 450g […]