A víz kicsit másképp korábbi írásban, több érdekes információt is megosztottam veletek, a vízről és annak élettani hatásairól. Most ezt tovább szeretném fokozni, hogy még több, eddig talán kevesek számára ismert infó is megjelenjen erről a csodálatos anyagról, mely a földi élet egyik alapja.

A víz az emberi szervezet 50-75% át alkotja, tehát könnyen belátható, hogy nélkülözhetetlen az életünk szempontjából.
Dr. Luc Montagnier (2008 ban kapott Nobel díjat a HIV vírus és az AIDS betegséggel kapcsolatos felfedezéseiért).

Dr. Montagnier a következőt mondta a vízzel kapcsolatban:
A víz szerkezete képes átalakulni, és így megőrizni az eredeti molekulák szerkezetét, magas hígításban is.”

Ez érthetőbben annyit jelent, hogy ha vízben oldunk valamilyen anyagot, akár nagyon magas hígításban is, a víz képes átalakulni és szerkezetében felvenni és megőrizni a benne hígított anyagra jellemző információt. Még akkor is, ha a benne hígított anyag molekulái már nincsenek jelen.

Brian Josepshon, angol fizikus, (1973 ban kapott Nóbel díjat az alagúthatás felfedezéséért).
Ez a felfedezés olyan kvantumfizikai jelenséget írt le, melyet a mai napig nem értenek pontosan, de számos elektronikai, nukleáris és biológiai jelenségre ad magyarázatot.

A Nóbel díjas fizikus a vízzel kapcsolatban a homeopátia kapcsán a következőt mondta:
A homeopátia hatása nem a vízben lévő molekulák (homeopátiás anyagok) hatásán alapszik, hanem a víz szerkezetében az anyagok hatására bekövetkezett változásokban.”

Ez az állítás pedig ugyanazt jelenti mint Dr. Montagnier megállapítása, azaz a homeopátiás szerek kapcsán nem az a lényeg, hogy az adott anyag bekerül-e a szervezetbe vagy sem, illetve nem az, hogy milyen hatással van közvetlenül az élő szervezetre, hanem az, hogy vízben hígítva a víz szerkezetében hoz létre olyan hatásokat, melyek elindítják a gyógyítás folyamatát.

Tehát a víz képes információkat felvenni és raktározni és a szerkezetében létrehozott változás által, hatni az élő szervezet működésére.

A biorezonancia 2 rész. című írásomban, bemutattam, hogy az emberi szervezetben, az úgynevezett extracellurális térben lévő víz (mely a szervezetünk víz mennyiségének legjelentősebb része) úgynevezett hexagonális szerkezetben van jelen.
Ez a szerkezet lehetővé teszi a sejtek közti kommunikációt, de ha valamiért (mondjuk a nem megfelelő oxigén ellátottság miatt, részletesen lásd az említett írásban) ez a szerkezet megbomlik, úgy a sejtek kommunikációja akadályozottá válik és ez tünetek és betegségek kialakulásának alapjául szolgál.
Tehát a víz nem csak mint kémiai elem jelentős a számunkra, hanem mint információ hordozó közeg is.

Dr. Masaru Emoto, japán kutató, lassan 30 éve kutatja a víz információhordozó tulajdonságait. A víz kicsit másképp című írás végén ezzel is részletesebben foglalkozom.
Itt most csak annyit szeretnék ezzel kapcsolatban megemlíteni, hogy a japán kutató is arra a megállapításra jutott, hogy a víz képes az információ felvételére és megőrzésére. Dr. Massaru kutatásai azt mutatták, hogy a víz szerkezete zene, emberi szavak de még érzelmek hatására is képes változni és ez az általa használt kristályosítási eljárások segítségével, szemmel is jól látható.

A víz ezen tulajdonsága több kérdést és felvetést is időszerűvé tesz.

1. Ha a víz képes minderre és a szervezetünk nagy részét víz alkotja, továbbá tudjuk, hogy a szervezetben nem csak kémiailag de energetikailag is fontos szerepet játszik, akkor mennyire van ránk hatással, hogy milyen vizet fogyasztunk, milyen érzelmeket élünk meg vagy milyen érzelmekkel és ingerekkel teli közegben élünk, pusztán a bennünk lévő vízben hordozott vagy tárolt információ szempontjából?
2. Ha a víz ennyire érzékeny és mondhatjuk intelligens, akkor mi történik ha az elfogyasztott vizet nem szeretjük, nem tiszteljük és olyan mechanikai és kémiai hatásoknak tesszük ki, amelyekről fogalmunk sincs, hogy milyen információkat kódol a vízbe?
3. A legtöbb élelmiszerünkben jelentős mennyiségű víz található, így nem csak a növények és állati termékek összetevői de a bennük tárolt vízben lévő információ is hat ránk.

Ez a három felvetés elgondolkodtató abból a szempontból is, hogy a különböző vallások és tradíciók az ételt és az italt is szent dolognak tartják és különböző rítusok, áldások, imák alkalmával erről minden étkezés előtt meg is emlékeznek.

Biorezonancia 1. rész – Savasodás, sejthalál, daganat.