egyszerű meditáció

Mindenkivel előfordul néha, hogy reggel úgy érzi magát mintha bal lábbal kelt volna föl. Egy rossz éjszaka után, vagy valamilyen időjárási front hatására, esetleg ha az előző nap túl hosszúra sikerült, akkor lehet, hogy reggel fáradtabbak vagyunk mint általában. Talán még az ágyból sem esik jól kikelni.
Ezekre a napokra ajánlok egy egyszerű meditációs technikát, mely hamar elvégezhető és nagyon jó energizáló és összeszedettebben indíthatjuk a napot, ha elvégezzük.

A japa meditáció 5 egyszerű lépése

1. Helyezkedj el kényelmes ülésben cagy meditációs ülésben a jógaszőnyegen, egy jóga párnán kiemelve a medencédet, de akár egy kényelmes székben vagy fotelben is végezheted.

2. Ülj egyenesen, kezeid a térdedre, vagy öledbe helyezve, lazán. Lazítsd el a vállaidat (ereszd le őket lazán) és csukd be a szemed.

3. Kezdj el a légzésedre figyelni, ahogy az orrodon keresztül ki és belélegzel. Távolodj el a gondolataidtól és mindentől ami körülötted van, amennyire csak tudsz, csak a légzésed figyeld.

4. Kezd el hozzákötni a mantrát a lélegzésedhez. A mantrát nem kell mondogatnod, csak a képzeletedben ismételgesd, minden lélegzetkor.

Belégzéskor mantrázd azt, hogy: Töltődöm
Kilégzéskor mantrázd azt, hogy: Koncentrálok

A mantrát nem ténylegesen mondogatod, csak az elmédben „mantrázol”, mintha a fejedben mondanád a szavakat a lélegzetvétel közben, ne csak mond de képzeld is el, amikor kimondod „töltődöm” érezd ahogy a levegő beáramlik a tüdődbe és megtölt minden sejtet az egész testedben oxigénnel.
Mikor megtelt a tüdőd levegővel, állj meg egy-két másodpercre és lazulj el, majd kezd meg a kilégzést.
Kilégzéskor, miközben mantrázod, hogy „koncentrálok” képzelj magad elé egy pontot, fényt, foltot (bármit) a becsukott szemedben és koncentrálj arra, semmi másra csak a pontra és arra, hogy tökéletesen, egy ütembe, nagyon lazán engeded ki a levegőt a határig, ahol ismét megállsz egy pillanatra, amíg kényelmes és  elkezded a belégzést ismét, a mantrával, töltődöm
Folytasd ezt néhány percig, amíg úgy érzed jólesik.

5. Amikor abbahagyod a mantrát, ülj még egy percig nyugodtan és csak azután nyisd ki lassan a szemeidet, majd ahogy jólesik kelj fel és kezd el a napod.

Ajánlott írásaink


Adaptogén gyógynövények hatása

NINCS KOMMENT

Válaszol